Brouwerij Timmermans

Geef een beoordeling

Brouwerij Timmermans is een Belgische brouwerij van lambiek in het Vlaams-Brabantse Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek.

Reeds in 1702 was hier een brouwerij, genaamd “Het Molleken”. Tot in 2010 werd aangenomen dat de brouwerij oorspronkelijk werd opgericht in 1781 door Hendrik Vanheyleweghen uit Dilbeek.

In 1911 nam Frans Timmermans, een brouwerszoon uit Zuun, de brouwerij over van Paul Walraevens, en trouwde hij met diens dochter Celina. Timmermans saneerde het bedrijf, dat onder meer een boerderij en een fruitkwekerij omvatte, en behield de brouwerij, het café en een mouterij die nog tot 1960 in gebruik zou blijven. Frans Timmermans werd nadien nog burgemeester van Itterbeek van 1929 tot 1955. Hij bestuurde de gemeente vanuit de brouwerij, in plaats van het gemeentehuis.

De leiding over de brouwerij werd in 1959 overgenomen door Raoul en Jacques Van Cutsem, kleinzonen van Frans Timmermans. Het bedrijf werd een vennootschap in 1962. In 1984 kocht de sigarettenpapierproducent Rizla zich in. In 1989 werd een moderne bottelarij geopend. Rizla verkocht in 1993 zijn meerderheidsbelang aan de bierfirma John Martin uit Genval.

Pin It

Bieren van brouwerij