Brouwerij Liefmans

Geef een beoordeling

Brouwerij Liefmans is een Belgische brouwerij, opgericht in 1679 door de familie Liefmans, lange tijd eigendom van de brouwerij van Dentergem en thans onderdeel van Duvel Moortgat. Zij is gelegen in de Oost-Vlaamse stad Oudenaarde.

Rond 1679 vestigt een zekere Jacobus Liefmans zich als brouwer in Oudenaarde. De brouwerij is dus meer dan 300 jaar oud. Het speciale brouwprocedé gebeurt volgens een 300 jaar oud recept. Al het oude brouwmateriaal zoals de kookketels, koelschepen en baudelotkoelers zijn nog in rood koper, wat typisch is voor Engelse brouwerijen.

In 1990 werd brouwerij Liefmans overgenomen door Brouwerij Riva uit Dentergem. In 2002 werd Riva op haar beurt overgenomen. De nieuwe overnemers besloten de hele brouwerij “Liefmans” te noemen in plaats van Riva. In december 2007 verklaarde de rechtbank van koophandel te Kortrijk brouwerij Liefmans, met vestigingen in Oudenaarde en Dentergem, failliet. In juni 2008 volgde de verklaring dat de brouwerij door Duvel Moortgat uit Puurs werd overgenomen. De volledige transactie, met inbegrip van het onroerend goed, bedroeg € 4,5 miljoen. In juli 2009 brengt Liefmans een nieuwigheid uit. Hun nieuwe fruitbier kan ook met ijsblokjes worden geserveerd.

Pin It

Bieren van brouwerij