Brouwerij Brasserie Caracole

Brasserie Caracole 10,0 op 10 (1 stem)

Brasserie Caracole werd in 1990 opgericht te Namen door François Tonglet en Jean-Pierre Debras. In 1992 kwamen ze kijken naar een oude filterkuip, die echter te groot was voor hun kleine brouwerij. Toen bleek dat het volledige pand te koop stond, verhuisden ze naar de huidige locatie. Vanaf 1994 is de brouwerij hier productief. Bijzonder is de met houtvuur gestookte koperen brouwketel welke essentieel voor de smaak van dit Belgisch bier is. In Europa de enige die dit nog zo doet.

Vermoedelijk al in 1766 werd op die plek in Falmignoul door de familie Moussoex aldaar een brouwerij opgericht. Na gedeeltelijke verwoesting van het gebouw door het instorten van een schoorsteen in 1939, werd zij in 1941 doorverkocht aan bierbrouwer de heer Lamotte. Van 1971 tot 1992 vonden er geen bierbrouw activiteiten meer plaats.

De naam Caracole die de brouwerij nu heeft komt van de bijnaam die de inwoners van de nabij gelegen stad Namen hebben, namelijk slak of trage slak.

Het merendeel van het oude etablissement – dat uit de 18e eeuw stamt – behoort tot de brouwinrichting en is deels ingericht als museum en ontvangstruimte. Er staan vooral veel spullen uit de vroegere inventaris.

Pin It

Bieren van brouwerij