Brouwerij Bockor

Geef een beoordeling

In 1892 koopt Remi Vander Ghinste een woonhuis met bijhorende gebouwen van een brouwer voor zijn zoon Omer. Datzelfde jaar nog rollen de eerste varen Ouden Tripel (het huidige VanderGhinste Oud Bruin) al over de Bellegemse kasseien.
In 1918 maakt de eerste mouterij zijn opwachting en in 1930 wordt de lage-gistingstoren gebouwd die tot op heden nog steeds pronkt aan de Bellegemse horizon. Deze toren is noodzakelijk voor het brouwen van het Pilsener bier dat vanuit het Oost-Europese Tjechoslovakije zijn intrede doet in de periode russen de twee wereldoorlogen. Het bier wordt met succes op de markt gebracht onder de naam Ghinst pils.
In 1818 wordt de naam Ghinst omgeruild voor het huidige ‘Bockor’, een samentrekking van het Duitse woord ‘Bock’ en het Franse ‘Or’. het wordt datzelfde jaar nog bekroond met de gouden medaille van het Internationaal Voedingsinstituut te Amsterdam.
Tussen 1970 en 1986 worden drie nieuwe bieren gelanceerd die gebrouwen worden op basis van jonge en oude lambic: de Jacobins Geuze. de Jacobins Kriek en de Jacobins Framboise.
Succes komt er eind 2008, wanneer 120 jaar vakmanschap en 5 generaties brouwtraditie samengevoegd worden in 1 bier: OMER Traditional Blond.

Pin It

Bieren van brouwerij