Brouwerij Belle-Vue

Geef een beoordeling

Brouwerij Belle-Vue is een lambiekbrouwerij waarvan de basis werd gelegd door Philémon Vanden Stock, die vanaf 1913 in het Brusselse versnijder of coupeur werd van lambieks.
In 1940 kocht hij zijn eerste brouwerij om dan zelf brouwer te worden.

In 1927 kocht Philémon Vanden Stock het, nog steeds bestaande, café-brasserie “Belle-Vue” uit 1890 aan de Paul Jansonlaan te Anderlecht. De naam van dit café werd later ook de merknaam van de bieren van de familie Vanden Stock en vanaf 1949 ook de naam van het bedrijf.

De stichter van Belle-Vue werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers naar een concentratiekamp gevoerd en keerde niet meer terug. Het bedrijf werd van dan af geleid door zijn zoon Constant Vanden Stock, tevens bekend als voorzitter van voetbalclub RSC Anderlecht. Onder zijn leiding werd begonnen met de productie van gezoete lambiekbieren.

Groei in het bedrijf kwam er ook door de overname van verschillende concurrenten in de streek: o.a. de Brasseries Unies die zelf al een fusie van 8 bedrijven was; De Keersmaeker (Wolvertem); Van der Perre (Schaarbeek); De Coster (Brussel); La Bécasse (Anderlecht); De Coster (Groot-Bijgaarden) en Timmermans (Sint-Pieters-Leeuw) en De Neve (Schepdaal).

Uiteindelijk werd Belle-Vue in 1991 een onderdeel van Interbrew, nu Anheuser-Busch InBev.

Pin It

Bieren van brouwerij