Brouwerij Jessenhofke

brouwerij jessenhofke
Geef een beoordeling

Brouwerij Jessenhofke is een brouwerij gelegen te Kuringen in de provincie Limburg in België. De vroegere hobbybrouwerij Jessenhofke werd in augustus 2010 officieel erkend als brouwerij. De brouwerij brouwt enkel bieren met biologische producten.

Gert Jordens begon in 2000 als hobbybrouwer met een brouwinstallatie met een capaciteit van 32 liter. Zo ontwikkelde hij zijn eerste biobier, Jessenhofke Triple, dat in 2002 bekroond werd tot beste amateurbrouwsel van Limburg. In 2005 werd een semi-professionele installatie aangekocht met een capaciteit van 125 liter. In 2006 startte de verkoop van het eerste huisbier. Eerst volgde Jordens de lessen amateurbrouwer in de Hamse Biergilde. Daarna behaalde hij (in 2008) het brouwersdiploma te Gent aan het CTL en volgde ook de opleiding Zytholoog (biersommelier) bij SYNTRA (in 2010).

Deze brouwerij mag sinds 2012 het logo “Belgische Hop-Houblon Belge–Belgian Hops” gebruiken. Dit kwaliteitslabel werd in september 2011 gelanceerd en wordt enkel toegekend aan bieren die gebrouwen worden met minimum 50% Belgische hop. Vanaf september 2012 kregen alle bieren een restyling met nieuwe namen en nieuwe etiketten.

Pin It

Bieren van brouwerij Jessenhofke